SISÄINEN MOTIVAATIO

Unelmista totta -postauksessa kerroin treenimotivaatiosta, jonka olen löytänyt tänä syksynä. Oikein odotan salipäiviä! Ihmettelen, miten ihmeessä olen löytänyt motivaation treenaamiseen vasta nyt? Jäsenyys lähimmälle kuntosalille on minulla ollut kuitenkin lähes vuoden verran.

Crossfit 2

Viime syksynä olin mukana Superdieetti-valmennuksessa ja pudotin painoa kymmenen kiloa, josta puolet on hiipinyt hiljaa takaisin. Siis 20 voipakettia, joista 10 on tullut takaisin! Järkky! Herätys taas itselle. Tein valmennuksen aikana pelkkiä kotitreenejä kehonpainolla ja kuminauhalla sekä lenkkejä ulkona. Kuuden valmennusviikon jälkeen halusin jatkaa hyvää oloa ja keksin aloittaa kuntosaleilun. Otin personal trainerin helpottamaan alkuun pääsemistä. Silloinen motivaationi oli pitää yllä pudotettua painoa. Kävin salilla alkuun muutaman kerran viikossa, vain silloin, kun minulla oli sovitut tunnit. Kun treeniohjelmat oli harjoiteltu läpi niin monesti, että mun oli turvallista tehdä niitä yksin, niin salille menot alkoivat kummasti vähentyä ja keksin muuta tekemistä viikko viikolta.

Mitä pidemmän tauon pitää, sitä vaikeampaa on aloittaa uudestaan.

Salitreenit olivat jääneet jo niin minimiin, että päätin ennen kesää puhdistaa kroppani vähäenergisellä 28 päivän mittaisella puhdistuskuurilla, jonka aikana kehostani poistui sinne kuulumattomat myrkyt ja kuona-aineet ja olo keveni taas sen kuuluisan kymmenen voipaketin verran. Puhdistuskuurin aikana välttelin ylimääräistä liikettä, koska energiat minun kokoiselle naiselle olivat todella niukat. Siitä alkoikin kolmen kuukauden putki! Kunnon tauko! En päässyt (=saanut raahauduttua) salille koko kesänä! Oli monia hyviä syitä, miksi näin kävi: “mä oon lomalla”, “ulkona on niin nätti ilma”, “on niin paljon kaikkea” ja niin edelleen.

Kesän jälkeen se tapahtui. Jatkoin treenejä pt:n kanssa. Löysin minun jutun! Ai että, kuinka innoissaan olen tästä. Pitäisi melkein tehdä aiheesta video, koska en millään voi saada tätä kaikkea intoa kirjaimiksi, en edes huutomerkkien avulla! Nyt minulla on sisäinen motivaatio tähän juttuun. Tiedän, ettei mikään tai kukaan saa minua vapaaehtoisesti tätä lopettamaan. Enään en suorita treenejä, vaan nautin niistä täysillä. Mikä se minun juttu sitten on? Levytanko ja päihin painot! Isot, koko kropan liikkeet: maastavedot, rinnallevedot, thrusterit ja kyykyt. Ensin oli vaikeaa, mutta haluan oppia. Joka kerta oivallan jotain lisää ja nautin tekemisestä ja onnistumisista. Parasta on, kun huomaa kehityksen. Sillon saa lisätä painoja, hah! En olisi tässä ilman ihanaa ja kannustavaa ystävääni ja valmentajaani Elinaa. Kiitos!

Crossfit 3

Olisi mukavaa kuulla, oletko sinä kamppaillut treenimotivaation tai yleensäkin motivaation kanssa johonkin aiheeseen liittyen. Oletko onnistunut löytämään sisäisen motivaation? Miten teit sen? Tiedän, miten mahtava tunne se on!

Jos et ole löytänyt vielä sisäistä motivaatiota asiaan, jota haluat tehdä, niin kokeile eri tapoja, niin kuin minäkin kokeilin monenlaisia treenejä, ennen kuin painonnostot tulivat vastaan ja se oli minun juttuni. Jos todella haluat tehdä valitsemaasi asiaa, niin motivaatio voi olla aluksi ulkoista, niin kuin minunkin kohdallani oli, esimerkiksi treenasin vain, koska halusin kiinteytyä ja näyttää hyvältä, mutta en nauttinut itse treenaamisesta. Ohjeeni on, että älä ikinä luovuta. Jossain kohtaa lamppusi syttyy ja haluat tehdä valitsemaasi asiaa tekemisen ilosta, joka tulee sinusta sisältä.

Kuvat: Elina Väänänen / Edit: by me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s