ULKONÄKÖ

Olen jutellut muutaman päivän sisällä useita kertoja ulkonäöstä ja syömisestä eri henkilöiden kanssa, niinpä ajattelin hieman kirjoittaa aiheesta. Miksi meillä on asioita ulkonäössämme, joita inhoamme? Miksi vertaamme itseämme muihin? Nykyisessä somen valloittamassa maailmassa vertailu on vielä helpompaa. Olisi kiva tietää, onko aina ollut näin? Ihmisille on muodostunut tietynlainen kuva terveestä kehosta, rasvaton ja lihaksikas. Ei sekään väärin ole, olla rasvaton ja lihaksikas. Jokaisen ei silti tarvitse olla rasvaton ja lihaksikas. Ihminen voi olla terve ja hyvinvoiva muutenkin. Kuinka monella meistä on urheilun taustalla ajatus ylläpitää omaa terveyttä? Kuinka moni meistä liikkuu ulkoisten paineiden takia, vain tavoitellakseen samanlaista vartaloa kuin sometähdillä? Miksi sinä liikut ja syöt niin kuin syöt?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Minä liikun niin kuin liikun siksi, että minun olisi mahdollisimman hyvä olla omassa kehossani ja voin henkisesti hyvin. Sisäinen motivaatio -postauksessa kerroin jo motivaatiosta painojennostoon, siitä nautin sen haastavuuden ja tavoitteellisuuden takia. Myönnnän, että aerobista treeniä tehdessäni kuitenkin ajattelen, että haluan polttaa mahdollisimman monta kaloria. Se on epämukavuusaluettani, jota pitäisi kehittää. Silti teen välillä niitäkin harjoituksia hampaat irvessä, ettei paino nousisi tai jopa laihtuisin. Tiedän, että HIIT-treenit kuluttavat mukavasti kaloreita vielä treenin jälkeenkin.

Minä syön niin kuin syön siksi, että olisin mahdollisimman virkeä ja elinvoimainen. Omalla kohdallani voin todeta, että syöminen vaikuttaa hyvinvointiini paljon enemmän kuin liikunta. Syöminen ja se mitä syön, on kaiken a ja o! Voin syödä itseni reippaaksi monipuolisella ja riittävän kevyellä ruokavaliolla. (Tästä lisää myöhemmin.)

Monella meistä on asioita ulkonäössämme, joita inhoamme. Minun oma ongelmakohtani on maha! Kerran minulle läheinen ihminen huomautti mahastani ja muistan sen varmasti aina. Näin jälkikäteen ajateltuna ja kuvista katsottuna, se ei kyllä edes ollut silloin iso, tiedoksi vain! En ole koskaan tykännyt mahastani. Ajattelen siitä negatiivisesti ja monen monet kerrat olen ollut dieeteillä, että saisin mahani pienemmäksi. Puen mieluummin löysiä kuin ihonmyötäisiä vaatteita, että maha ei vaan korostuisi liikaa. Liian tiukat housut ovat inhottavat, koska ne painavat mahaa. Tiedän, että itse olen mahani kasvattanut, syyttäminen on siis vain itseään ja minulla on mahdollisuus tehdä asialle jotain. 

Ystäväni ongelmakohta on hänen mielestään hänen käsivartensa. En kyllä ymmärrä miksi, minusta niissä ei ole mitään vikaa, enkä ole koskaan edes kiinnittänyt huomiota hänen käsivarsiinsa! Selvästi hän vain itse ajattelee käsivarsistaan, niin kuin minä ajattelen mahastani. Minusta hänellä on kauniit ja eloisat kasvot ja huomioni kiinnittyy yleensä niihin ja kuuntelen hänen hyviä juttujaan, kun tapaamme. Hah, nyt ajattelen, että jokainen on silti varmasti kiinnittänyt huomiota minun isoon mahaani, kun tapaamme.

SAMSUNG CSC

Voin oikeanlaisella ruualla ja liikunnalla saada litteämmän vatsan. Se onkin tavoitteeni. Kaikkia asioita itsessään ei voi kuitenkaan muuttaa, niimpä voimme oppia rakastamaan niitä!

TEHTÄVÄ:

  • Kirjoita ylös tai mieti mielessäsi kolme positiivista asiaa itsestäsi. Älä yritä, niitä löytyy enemmänkin kuin kolme, kun alat oikein miettiä!
  • Mieti, miksi juuri nämä kolme asiaa. Anna perustelut itsellesi.
  • Teetä sama tehtävä sinulle läheisellä henkilöllä. Pyydä häntä kertoamaan kolme asiaa, joita hän sinussa rakastaa. Pyydä myös perustelut.
  • Nyt sinulla on jo kuusi positiivista asiaa itsestäsi! Laita ne paperille ylös tai paina mieleesi tulevaisuutta varten. Suosittelen aina kirjoittamaan asiat ylös, silloin ne todella painuvat tajuntaan ja muistat ne paljon paremmin.
  • Käytetään esimerkkinä minun mahaani. Kun puen päälleni ihonmyötäisen paidan ja kävelen peilin ohi, ajattelen yleensä, että hyi yäk mikä maha! Tästä lähtien, kun kävelen peilin ohi ja ajattelen taas kerran mahaa, niin otankin omalta positiivisuuslistaltani yhden asian, jota ajattelen tai sanon sen jopa ääneen. Vau, mikä hymy!

Otatko tehtävän vastaan? Minä aion tehdä tätä viikon ajan ja kerron kommenttikentässä ja instagramin tarinoissa ensi lauantaina, muuttuiko ajatus omasta kehostani positiivisemmaksi.

SAMSUNG CSC

Rakasta itseäsi ja muista myös hymyillä. Hymyily ei tee vaan sinun oloasi paremmaksi, vaan jokaisen ympärilläsi olevan ihmisen. Positiivisuus tarttuu!

Ihanaa lauantaita! xoxo

 EDIT 19.11.2017: Kehopositiivisuusviikon aikana huomasin, että en koko ajan mollannut mielessäni mahaani. Keskityin terveelliseen syömiseen ja sitä kautta tunsin oloni hyväksi. Löysin myös vanhoja kuvia vuodelta 2014, joista kirjoitin postauksen -15kg sitten. Tavoitteeni on päästä 2014 vuoden mittoihin. Positiivisella asenteella, en siis vertaa itseäni muihin, vain omaan itseeni muutama vuosi taaksepäin. Tiedän, että se on mahdollista saavuttaa! 

 

Kuvat: Elina Väänänen / Edit: by me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s