Itsekkyttä vai omaa aikaa?

Minä rakastan hyvinvointia ja pidän huolen siitä, että saan riittävästi omaa aikaa. Oma aika on yksi hyvinvoinnin osa-alueista, josta kannattaa jokaisen pitää kiinni. Vanhempi, jolla on lapsia voi tuntea olonsa itsekkääksi ottaessaan omaa aikaa. Pariskunta, joilla on molemmilla vuorotyö ja kotonaoloajat menevät ristiin, voivat tuntea olonsa itsekkääksi ottaessaan omaa aikaa. Minä suosittelen kuitenkin ottamaan omaa aikaa. Se voi tuntua siltä, että aika on pois läheisiltä ihmisiltä, mutta se ei ole niin.

IMG_20171114_091152

Ymmärrän, että oman ajan ottaminen voi olla haastavaa erilaisista syistä johtuen. Oma aika voi olla joskus vain pieni hetki päivässä. Pieni hetki, jolloin saat olla rauhassa ja yksin. Kun minä otan omaa aikaa, teen esimerkiksi näitä asioita:

  • Teen suihkuhetkestä erityisen. Kuorin ihon ja kosteutan sen kookokselta tuoksuvalla voiteella. Jos oikein panostan, teen myös kasvonaamion.
  • Sekoitan aamujuoman (=Powercocktail) aamulla ja menen takaisin sänkyyn nauttimaan siitä. Luen samalla lehtiä tai seuraamiani blogeja, joiden postauksia olen säästänyt hyville hetkille. Aamujuoma voi olla myös kahvi.
  • Menen pienelle kävelylle läheisen pururadan metsiin nauttimaan hiljaisuudesta ja raikkaasta ilmasta.
  • Kun pyöräilen töihin, matkaa on reilu kilometri, hengitän nenän kautta syvään raikasta ilmaa, pidättelen hetken aikaa ja puhalla suun kautta ulos. Viisi tällaista hengitystä matkalla rauhoittaa mukavasti ja auttaa keskittymään. Tätä voi tehdä myös kesken työpäivän. Parasta se on hapekkkaassa ulkoilmassa.

IMG_20170914_110239

IMG_20170914_110254

Miten sinä otat omaa aikaa? Jaa vinkkisi kommentteihin, niin saamme kaikki ideoita. Jos sinulla ei ole riittävästi omaa aikaa, kerro se kommentteihin ja kerro myös miksi, niin voimme yhdessä miettiä, kuinka voisit saada pienen oman hetken päivääsi.

Muista se, että sinä itse olet elämäsi tärkein ihminen. Ei kukaan muu. Ota siis omaa aikaa ja voi hyvin! Kun sinä voit hyvin, jaksat pitää huolta lähimmäisistäsi ja näin myös rakkaat ihmiset ympärilläsi voivat hyvin. Kaikki voittavat. ❤

xoxo

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s