5 VINKKIÄ ENERGISEEN OLOON

SAMSUNG CSC

Haluan jakaa viisi vinkkiä, joilla pysyä energisenä selvitä läpi kylmän ja pimeän kaamosajan:

 1. Tunnet olosi juuri niin pirteäksi ja värikkääksi, miltä ruokalautasesi näyttää. Vanha juttu, mutta koskaan ei voi korostaa liikaa kasvisten syöntiä. Huolehdi, että jokaisella aterialla on jotain värikästä!
 2. Mene ulos. Vaikka pääsisit töistä siihen aikaan, että on jo pimeää ja kaiken lisäksi kylmää, niin mene silti ulos. “Jos aikasi ei riitä” pidempään ulkoiluun, niin tee edes kymmenen minuutin happihyppelykävely. Raikas ilma tekee ihmeitä. Silloin kun aurinko joskus paistaa, ota siitä kaikki ilo irti. Ime valoa ja energiaa itseesi.
 3. Lepää riittävästi ja lakkaa suorittamasta. Kaamosaikaan saattaa tuntua siltä, että koko ajan väsyttää. Pidä huoli, että palaudut. Palautumisella en tarkoita pelkästään nukkumista. Ota päivässä itsellesi edes yksi pieni hetki, jolloin vain olet kuunnellen itseäsi, etkä stressaa mistään.
 4. Vietä aikaasi positiivisten ihmisten kanssa. Oletko kuullut sanonnan, jossa sanotaan, että olet niiden viiden ihmisen summa, keiden kanssa vietät eniten aikaa? Älä siis kuluta aikaasi negatiivisten ja energiaasi syövien ihmisten seurassa, koska tarkoituksesi on selvitä läpi kylmän ja pimeän kaamosajan ja siihen auttaa positiivinen asenne.
 5. Tee lista asioista, joita teet liian vähän ja joita haluaisit tehdä enemmän. Laita se jääkaapin oveen ja aamupalalle mennessäsi voit joka aamu valita yhden kivan asian, jonka aiot sinä päivänä toteuttaa. Asiat voivat olla todella pieniä asiota, tärkeintä on, että ne tuottavat sinulle iloa kaamoksen keskellä.

SAMSUNG CSC

 

Mitkä ovat sinun parhaimmat vinkkisi kaamosmasennuksen selättämiseen?

 

Kuvat: Elina Väänänen / Edit: by me

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Geezeri says:

  Kaamos ei oikein ole masentanut koskaan, talvi on hienoa vuodenaikaa. Mutta taidan ottaa blogisi seurantaan, pyrkiessäni kohti parempaa jaksamista ja mahdollista pientä painonhallintaa silmällä pitäen.

  Liked by 1 person

  1. Minulta pimeys vie vähän virtaa aamuisin varsinkin. Talvi on hienoa vuodenaikaa, silloin kun on lunta ja valkeaa❄❤ Tervetuloa seuraamaan!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s