ITSEKURI JA PUDOTETTUJA KILOJA

FAT BURN + DETOX -VERKKOVALMENNUKSEN ENSIMMÄINEN VIIKKO, DETOX-VIIKKO ON NYT TAKANA JA SE ON VAHVISTANUT ITSEKURIANI PALJON, EHKÄ HIEMAN MYÖS KOETELLUT.

 

Kaikille ei välttämättä sovi se, että kasvattaa itsekuriaan kieltäytymällä herkuista totaalisesti. Minä olen monesti yrittänyt herkkulakkoa niin, että on lupa kerran viikossa herkutella tai kahden viikon välein herkutella ja olen onnistunutkin siinä muutaman viikon ajan. Sitten se on kaatunut johonkin herkkupäivään, jonka olen vetänyt överiksi ja herkuttelu on jatkunut seuraavallakin viikolla ja ajatus on ollut, että “en mä pysty tähän, en oo ikinä pystynytkään”.

Joka kerta kun olen ollut jossain valmennuksessa mukana, niin silloin minulla on hyvä itsekuri, kun olen päättänyt mennä annettujen ohjeiden mukaan, vaikka olisi tehnyt mieli syödä viikonloppuna herkkuja. Miksi sitten valmennuksissa itsekurini on parempi? Noh, silloin kun aloitan valmennuksen, niin ajatus on se, että “mä niin pystyn tähän ja onnistun tässä” ja se ajatus pysyy koko valmennuksen ajan ja tahdonvoima kasvaa sitä enemmän, mitä kauemmin pystyn pitämään itsesi kurissa. Täytyy olla riittävästi tahdonvoimaa. Täytyy haluta jotakin riittävän paljon, että on tahdonvoimaa.

Niin kuin tässä postauksessa aiemmin kirjoitin, että olen toiminut väärin valmennuksen loppuessa ja palannut vanhoihin pahoihin tapoihin ja silloin on loppunut myös itsekuri. Tällä kertaa suhtautumiseni valmennukseen on erilainen, en aio palata vanhoihin herkuttelutapoihin valmennuksen loppuessa vaan jatkan samaan malliin kuin valmennuksen aikanakin ja kun herkuttelen, haluan oppia nauttimaan pienestäkin herkusta, enkä vedä kokonaista pussillista karkkia kerralla. Nyt puhun siis oikeasti epäterveellisistä herkuista. Smoothieista, hedelmistä ja muista terveellisistä herkuista osaan kyllä nauttia.

SAMSUNG CSC

Tällä detox-viikolla ei ole makeaa tehnyt mieli ja mieliteot pysyivät poissa ensimmäiset viisi päivää. Kuudentena päivänä eli eilen illalla työpäivän jälkeen teki niin mieli jotain lämmintä ruokaa. En edes tiedä mitä, mutta jotain lämmintä ruokaa ja ketutti puputtaa salaattia! Onneksi iltapalamunakas edes vähän lähenteli “jotain lämmintä ruokaa.”

Detox-ruokavalio on voimassa vielä tämän päivän ja huomenna vasta alkaa fat burn -ruokavalio ja treenit. En silti malttanut olla käymättä aamulla vaakalla ja arvatkaa mitä se näytti? -2,7 kg vähemmän kuin viikko sitten! Siis viisi voipaketillista ja kuudennestakin pala. Wuhuuu! Ei huono alku, täytyy sanoa. Mun tavoite oli pudottaa tämän neljän viikon aikana -5 kg. Saako olla niin ahne, että asettaa uuden isomman tavoitteen? Jos nämä ensimmäiset kilot olivat vain nesteitä eli viisi pientä limsapullollista nestettä, kun turvotus on todellakin poistunut, niin asetan uudeksi tavoitteekseni -5 kg tulevalle kolmelle viikolle. Eihän sitä voi tietää, kuinka kroppa reagoi, mutta sittenhän sen näkee. Tällä hetkellä on hyvä positiivinen ja onnistunut tunne! Tämä jos mikä kasvattaa itsekuria, kun tuloksia tulee.

Jaan tähän muutaman toimivan vinkin, jolla voit vastustaa mielitekoja:

 

  • Käy kaupassa kerran tai kahdesti viikossa, niin ei tarvitse joka toinen päivä koetella itsekuria kaupan herkkuhyllyillä. (Tunnustus, ennen tätä valmennusta kävin kaupassa ainakin neljästi viikossa. Todella typerää, joka kerta jotain vastustettavaa ja monesti koriin meni jotain mitä en ollut suunnitellut ostavani!)
  • Tee muutamalle päivälle ruuat valmiiksi, kun nälkä iskee, niin ei tarvitse kuin lämmittää valmis terveellinen ruoka suoraan jääkaapista.
  • Käy tekemässä ruokaostokset ruokailun jälkeen, silloin on helpompi vastustaa niitä mielitekoja. Kun kotona ei ole herkkuja, et voi syödä herkkuja. (Paitsi, jos sun mies raahaa niitä kaupasta monta kertaa viikossa, niin kun meillä, sillon ei auta kun vastustaa.)
  • Jos mietit herkkuja aterioiden välissä, tee jotain mieluisaa aikaa vievää asiaa, josta nautit, niin herkut unohtuu.
  • Huolehdi, että ruokasi on riittävän monipuolista ja syöt riittävästi, jos herkkuhimosi onkin vain ravinteiden puutosta.
  • Jos herkuttelu on vain paha tapa tai sokerikoukku, niin kuin minulla, niin lähde mukaan valmennukseen, silloin ei ole muita vaihtoehtoja kuin mennä ohjeiden mukaan 😁 Jo tämän ensimmäisen viikon perusteella voin suositella lämpimästi. Jos haluat energiaa talveen, niin seuraava valmennus alkaa 12.2.2018 ja voit ostaa sen minun mielestäni valmennuksen laatuun ja toimivuuteen nähden edulliseen hintaan tästä.

SAMSUNG CSC

Vielä yksi juttu, jos lähdet pudottamaan painoa tai tekemään jotain muuta tavoitteellista ja oikeasti haluat onnistua, niin sinulla täytyy olla sinun oma miksi. Miksi haluat onnistua? Mikä on se syy? Voit kirjoittaa tai laittaa kuvan sinun miksistäsi vaikka puhelimen taustaksi tai jääkaapin oveen, että varmasti muistat joka päivä, mikä on sinun oma miksi.

Minun miksi tässä painonpudotusprjoketissa on terveys ja hyvä olo. Haluan vyötärönympärykseni normaalien rajojen sisäpuolelle ja että se pysyy siellä. Minulla on jo hyvä olo, mutta haluan hyvän olon myös niin, että vaatteet eivät purista, aerobinen treeni on kevyempää ja peilistä katsoo sporttinen, terveen näköinen tyyppi. ❤

Tavoitteellista tammikuuta!

Ehkä ensi viikolla saadaan kuvattua tuoreita kuvia kapeimmilla kasvoilla 😉

xoxo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s