Hyvän aamun resepti

Jos et ole vielä tiennyt, niin nyt tiedät, että rakastan hitaita aamuja. Voiko olla mitään parempaa, kuin aloittaa aamu h i t a a s t i ?

IMG_1227 (2)IMG_1226 (2)

Tässä ihan konkreettinen resepti heti alkuun, kun kuitenkin himoitset kuvien smoothiebowlia:

  • 4 isoa rkl vadelmia
  • 1/2 avokado
  • 1/2 banaani
  • 1/2 dl kaurajuomaa
  • 1 raaka kananmuna
  • 1 mitta Vanilja-Proshapea
  • pinnalle haluamiasi siemeniä, pähkinöitä, marjoja, hedelmiä tai raakaakaakaojauhetta

Surauta ainekset tehosekoittimessa sekaisin, kaada kulhoon, koristele ja nauti! ❤ Jos haluat juotavaa smoothieta, niin lisää nesteen määrä.

IMG_1222 (2)IMG_1218 (2) – kopioIMG_1169 (2) – kopio

Homma menee näin:

Kun heräät, sekoitat itsellesi aamujuomaksi Powercocktailin tai esimerkiksi sitruunaveden ja kannat sen tietysti sänkyyn ja siemailet sen h i t a a s t i, niin kuin hitaana aamuna kuuluu. Juo jotain, joka ravitsee yön aikana kuivunutta kroppaasi. Samalla voit lukea lempilehteäsi, niin kuin minä monesti teen. Saatan pantata hyvää lehteä monta päivää, kunnes minulla on aikaa lukea se rauhassa. Hitaana aamuna on. Joskus aukaisen ikkunan tuuletusluukun ja verhot ja nautin raikkaasta ilmasta. Joskus selaan somea. Joskus teen näitä kaikkia. Joskus katson Netflixiä. Kyllä, heti aamusta!

Sitten kun lasi on tyhjä, on aamupalan vuoro. Yleensä se on smoothie, koska sitä on helppo juoda sängyllä puoliksi istuvassa asennossa. Jos se on smoothiebowl tai puuro, vaihdan chillailupaikaksi keittiön vaaleanpunaisen tuolin lampaantaljalla. Turvallisempaa. Voi sängyssäkin näitä syödä, silloin täytyy vain keskittyä syömiseen. Jos et tykkää syödä sängyssä, valitse paikaksi jokin muu paikka, jossa sinun on hyvä möllöttää.

Tämä kaikki tehdään tietysti yökkärit päällä ja villasukat jalassa. Sitten kun tuntuu, että olet chillaillut tarpeeksi, voit jatkaa päivääsi. Ei ole väärin chillailla joskus koko päivää. Okei, ei onnistu allekirjoittaneelta. Ulos on päästävä tai siivousvimma voi iskeä, kun on riittävän monta tuntia vain haaveillut.

IMG_1219

IMG_1215 (2)

Miten onnistut pitämään hitaan aamun?

Niinpä, sanoppa se! On oltava riittävän itsekäs, että voi nauttia hitaasta aamusta, silloin kun siltä tuntuu. Kyllä minuakin saattaa häiritä pesemättömät tiskit keittiön lavuaarissa tai pursuava pyykkikori kylppärissä, mutta I don’t care. Minulla on tähän myös perustelu. Yleensä pidän hitaan aamun silloin, kun minulla on vapaapäivä, eikä ole kiire mihinkään. Ja kyllä, kotitöitä saattaa olla tekemättä edellisiltä päiviltä, jos on ollut hektinen viikko. En keksi yhtäkään syytä, miksi vapaapäivän aamuna tarttuisin ensimmäisenä niihin. Mielummin chillailen niin kauan kuin mieleni tekee. Minulla on koko loppupäivä aikaa hoitaa tekemättömät työt. Kun olen loikoillut tarpeeksi, niin saan energiapuuskan tehdä asioita ja ne on hetkessä hoidettu. Se on perusteluni.

Mitä mietteitä tämä herätti? Pidätkö sinä hitaita aamuja? Jos et pidä, niin kokeile vaikka kerran kuussa. Tietoisesti jätät kalenterista yhden päivän tyhjäksi. Tai ainakin puoleenpäivään saakka tyhjäksi. Parempi on, jos koko päivä on tyhjä, niin mikään ei stressaa sinua, eikä tarvitse katsoa kelloa kesken hitaan aamun.

Nauti maanantaista! Se on sinusta itsestä kiinni, onko maanantai sinulle mukava ❤

 

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s