Optimisti vai pessimisti – voit muuttua

Miten helppoa onkaan syyttää muita ihmisiä tai olosuhteita omista teoistaan tai tekemättömyydestään. Liian helppoa! Ei niin saa tehdä.

Liian usein kuulee ihmisten syyttävän tapahtuneista asioista jotain muuta henkilöä kuin itseään, vaipuvan itsesääliin ja voivottelevan kohtaloaan. Miksi aina minulle käy näin? Taas se on tietenkin minä, jolle sattuu näin! Oletteko koskaan kuullut kenenkään sanovan edellisiä lauseita? Takuuvarmasti olette. Asioista täytyy ottaa opiksi. Jos joka kerta vain syyttää universumia kohtalostaan, huonot asiat tulevat kohdalle niin monta kertaa, että niistä oppii jotain. Kannattaisi miettiä, teinkö itse jotain väärin tai voisinko tehdä seuraavalla kerralla jotain toisin, että asiat sujuisivat paremmin?

Vinkki: Lue Rhonda Byrnen Salaisuus -kirja tai katso sama Netflixistä. Sen jälkeen ymmärrät. Jotkut kirjan jutut saattavat tuntua hieman hömpältä, mutta lue se avoimin mielin. Kirjan lukemisen jälkeen ei ole enää tämän naisen suusta kuulunut, että taas minulle käy näin.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jos sinä et muutu, mikään ei muutu.

Toivon, että sinä et ole tuo yllä mainittu tyyppi. Jos olet, ei hätää. Lainaathan mainitsemani kirjan kirjastosta tai katsot sen Netflixistä ja alat suhtautua asioihin positiivisemmin? Voi olla myös muita tapoja alkaa ajatella positiivisemmin, mutta itselleni tuli ensimmäisenä mieleen Salaisuus -kirja. Jos sinä et itse muutu tai ajattelutapasi ei muutu, niin ei ympärilläsi olevat asiatkaan itsestään muutu. Kaikki lähtee sinusta itsestäsi ja sinun asenteestasi suhtautua asioihin.

Minä asiakaspalvelutyössäni olen huomannut sen, että kun minulla on hyvä päivä ja on mukavaa olla töissä, niin kaikki asiakkaatkin tuntuvat mukavilta ja heillä on hyvää sanottavaa ja kiitos tuntuu ilona sydämessä saakka. Auta Armias, jos ei kiinnostaisikaan mennä töihin tai valmiiksi jo ärsyttää jokin asia (kyllä, myös minua joskus ärsyttää), niin tasan tarkkaan heti ensimmäinen asiakas on ärsyttävä. Todellisuudessa se on vain omasta asenteestani kiinni. Ei se asiakas edes ole ärsyttävä, vaan suhtaudun siihen itse niin, että se on ärsyttävä tai annan töykeiden sanojen mennä sisääni, vaikka voisin antaa niiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Näin se vain on.

sandrajuliaana

Tee itsestäsi optimisti

Sanotaan, että pessimisti ei pety. Näinhän se varmasti on, mutta voiko pessimistin elämä olla kivaa, jos ei koskaan odota mitään kivaa? En tiedä, koska minä olen optimisti ja mielestäni se on kivaa. Minulle joskus sanotaan, että älä nyt odota liikoja, että et pety. Miksi en odottaisi? Mitä se sellainen elämä on, joka on pelkkää myötäkäymistä? Uskon mielummin hyvään, kuin huonoon.

Tiesitkö, että sinä olet viiden ympärilläsi olevan ihmisen summa? Siis niiden viiden, joiden kanssa vietät aikaa eniten. Pidä huoli, että ne viisi ovat positiivisia ihmisiä, sellaisia ihmisiä, jollainen sinäkin haluat olla. Minusta niiden viiden täytyy antaa sinulle energiaa ja iloista mieltä, aina kun tapaatte. Ketkä ovat sinun viisi lähimpääsi? Alla olevan videon ihanalta Peppiinalta olen ensimmäistä kertaa itse kuullut, että olen viiden ympärilläni olevan ihmisen summa.

Katso vielä loppuun Peppiinan video Älä valita! Olen täysin samaa mieltä kanssaan, että älä valita, jos et aio tehdä asialle mitään:

Oletko sinä optimisti vai pessimisti? Olisi kiva kuulla teidän ajatuksia aiheesta.

Aurinkoista pakkaspäivää!
xoxo

Kuvat: Elina Väänänen / Edit by me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s