Elämäni tärkein tyyppi

Kun oikeasti ymmärsin, kuka on elämäni tärkein ihminen.

IMG_5503

Kaksi mun ihanaa esikuvaa, Janika Ahopelto ja Peppiina Meronen, jaksavat aina muistuttaa, että sinä olet tärkein. Siis sinä itse. Ei kukaan muu. Käytän lausetta itsekin joskus. Ymmärrän sen, että pitäessäni itsestäni huolta ja voin hyvin, niin voin olla hyvä myös ympärilläni oleville ihmisille. Jos sinä et ymmärrä tätä, että sinä olet esimerkiksi lapsiasi tai puolisoasi tärkeämpi, niin käy lukemassa Peppiinan kirjoitus aiheesta täältä. Ehkä ymmärrät sen jälkeen edes vähän ja lopullinen ymmärrys tulee sitten, kun on sen aika sinun kohdallasi.

Järjellisesti olin ymmärtänyt tämän lauseen, sinä olet tärkein, jo vuosi sitten, kun se sanottiin minulle ekaa kertaa. Rakkaudella sanoin väsyneelle nuorelle äidille, että sinä olet tärkein, vaikka siellä kotona on sinun rakkaimmat, pienet ja suloiset lapset, niin ota aikaa itsellesi.

Itse sisäistin ihan oikeasti tämän lauseen kunnolla vasta nyt tällä viikolla.

Aiemmin tällä viikolla pidin kehonhuoltopäivän ja istuin melkein tunnin infrapunasaunassa. (Siitä on tullut ihan mun lempijuttu!) Aiemmin tällä viikolla olin lenkillä luonnossa vain itseni, auringon ja lintujen viserryksen kanssa. Ensin kuuntelin podcastia, mutta valitsin kumminkin luonnonrauhan ja omat ajatukset. Jotenkin siellä metsän keskellä tajusin, kuinka tärkeää minulle on vain olla itse itseni kanssa, pitää huolta itsestäni ja omasta hyvinvoinnistani myös henkisesti. Kuinka nautinkaan siitä, että olen vain hiljaa itseni kanssa. Aina ei tarvitse musiikkia tai podcastia soimaan korviin, vaan voin vaan olla. Ajelin luontopolulta kotiin liikuttuneena siitä, kun ymmärsin oikeasti olevani tärkein ja aion pitää siitä myös kiinni. Päivittäin. Se jos joku tekee minulle hyvän mielen ja onnellisuuden tunteen.

IMG_5476IMG_5479

Välillä minusta tuntuu todella itsekkäältä, jos vertaan itseäni esimerkiksi juuri näihin pienten lasten äiteihin, jotka antavat kaiken aikansa ja rakkautensa lapsilleen ja minä vain itselleni. (Tietysti vähän myös avopuolisolle.) Mutta ei tarvitsisi verrata, ei todellakaan. Minulla on tälläinen elämäntilane nyt kuin on, että minun on helppo pitää itseäni ykkösenä, jos vain haluan. Se ei ole väärin. Pidä sinäkin, oli elämäntilanteesi sitten mikä tahansa.

Se ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun täytyy tehdä asioita yksin, niin kuin lähteä itse itsesi kanssa metsään samoilemaan tai treenaaman. Mitkä ne asiat sinun kohdalla ikinä onkaan, joista nautit, niin tee niitä. Tee tänään, kun luet tämän postauksen, jotain lempiasiaasi tai jotain, jota olet halunnut tehdä jo kauan. Aiemmin tällä viikolla oli ihana aurinkoinen kevätpäivä ja me olimme naisten kanssa valokuvaamassa ja oli todella hauskaa. Siis, tee jotain hauskaa!

IMG_5505

Kommentoi, mitä teit tai aiot tänään tehdä. Aurinkoista sunnuntaita!

xoxo

 

Kuvat: Marika Rantala / Elina Väänänen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s