Itsensä hyväksyminen

Tiedätkö sen tunteen, kun katsot sinusta otettuja kuvia ja mielessä on vain, että “kaikki on kauheita, en julkaise näistä mitään”? Minä tiedän.

Miten sitä on niin vaikeaa hyväksyä ulkonäkönsä sellaisena kuin se on? Aina pitäisi jostain ottaa pois ja jonnekin laittaa lisää. Me vertaillaan itseämme aivan liikaa muihin. Mieti, jos ei olisi ketään muuta. Et voisi verrata itseäsi kehenkään muuhun. Osaisiko sitä vasta silloin olla tyytyväinen itseensä?

IMG_20180628_142035.jpg

Itsensä hyväksyminen on todella merkittävä osa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Jos koko ajan katsoo itseään alaspäin, niin ei mitenkään voi voida kokonaisvaltaisesti hyvin. Puhun tässä nyt oman ulkonäön hyväksymisestä, vaikka itsensä hyväksymiseen liittyvät myös monet henkiset asiat. Itsensä vertailu muihin tässä nykyisessä somemaailmassa on aivan liian helppoa. Vaikka sitä ei tekisi tarkoituksella, niin sosiaalisen median kanavat pursuavat kuvia toinen toistaan timmimmistä ja kauniimmista naisista. Näet niitä kuvia päivittäin paljon ja ne jäävät alitajuntaasi haluamattasi. Peilatessasi itseäsi, et välttämättä näytä samalta kuin kuvat alitajunnassasi ja löydät itsestäsi “virheitä” joka puolelta.

Haluan sanoa sinulle, että sinä olet sinä ja sinä olet kaunis juuri tuollaisena kuin olet. Ketään muuta ei haittaa sinun pömppömahasi, omasta mielestäsi liian isot hampaat tai varpaat tai mikä “ongelmasi” ikinä onkaan. Se on vain omassa päässäsi. Miten tylsä maailma olisikaan, jos me kaikki olisimme toistemme kopioita?

Opettele hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet

Olen oppinut sen, että en vertaa enää itseäni muihin. Olen tällainen, niin olen tällainen. Vertaan kyllä itseäni itseeni. Selaan joskus vanhoja kuvia ja kun löydän jonkun, missä olen kevyemmässä kunnossa kuin nyt, niin saatan laittaa sen puhelimen taustakuvaksi motivoimaan itseäni treenaamaan ja syömään oikein. Itse asiassa juuri nyt minulla on sellainen hyvä motivaatio syödä oikein.

Miten sitten voi oppia hyväksymään itsensä? Ensinnäkin, arvosta itseäsi. Tee asioita, joita rakastat. Kun arvostat itseäsi, teet automaattisesti hyviä valintoja itseäsi koskien ja sinun on hyvä olla. Toiseksi, tee lista asioista, joita rakastat itsessäsi. Kolmanneksi, jo aiemmin sanottu, älä vertaa itseäsi muihin.

IMG_20180628_142537.jpg

IMG_20180628_142028.jpg

Kirkkaassa auringonpaisteessa näitä postauksen kuvia puhelimen näytöltä katsoessa tuntui siltä, että “olipas kivaa pitkästä saada onnistuneita kuvia”. Kotona tarkemmin kuvia katsoessani ajattelin, että “kaikki on kauheita ja maha ja kaksari pullottaa jokaisessa, en aio julkaista näistä mitään.” Tässä sitä ollaan eli julkaisin kuitenkin! Kuvissa on hyvä fiilis ja kuvatessa oli hyvä fiilis. Tällainen minä olen. Miksi siis jättäisin nämä vain puhelimen galleriaan?

XOXO

Kuvat: Elina Väänänen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s