TÄYTETYT TOMAATIT JA KESÄINEN SALAATTI

Tein instagramissa aiemmin tällä viikolla kyselyn, että luetko blogista mielummin treeneistä vai resepteistä ja kaksi kolmesta vastasi, että resepteistä.

Kyselyn mukaan resptien lisäksi teitä kiinnostaa painonhallinta ja treenivaihtoehdoista kotitreenit salitreenien sijaan. Kaikkea toki on tulossa, mutta eniten sitä, mistä tykätään lukea.

Ostin eilen kaupassa käydessäni isoja tomaatteja. Olivat ihan normaaleja tomaatteja, eivät pihviversioita, mutta kasvaneet mukavan isoiksi. Heti tuli mieleen, että näitähän voisi täyttää jollain. Illalla luin New Beginningin Meritan postauksen täytetyistä paprikoista ja nämä tomaatit ovatkin lähes kopio niistä. Hyviä!

Täytetyt tomaatit

Tästä tulee kolme annosta. Tarvitset seuraavia:

  • 6 isoa tomaattia
  • purkillinen raejuustoa
  • tölkillinen tonnikalaa
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 1 kananmuna
  • mausteita: suolaa, pippuria, paprikaa

Toimi seuraavasti:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa tomaateista hattu pois ja kaavi sisus lusikalla pois. Huom! Näitä ei suinkaan tarvitse heittää pois. Hatut pilkoin salaatin joukkoon ja sisukset menevät kasvissosekeittoon.
  3. Sekoita kulhossa raejuusto, valutettu tonnikala, kananmuna, mausteet ja kesäsipuli. Jätin osan pilkotuista varsista salaattiin makua tuomaan.
  4. Lado tomaatit täyteen täytettä ja paista 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.
  5. Jos sulta löytyy juustoraastetta tai parmesaania, niin se kruunaisi nämä tomaatit täydellisesti. Jos minulla olisi ollut parmesaania kaapissa, niin olisin raastanut sitä tomaattien pinnalle. Erittäin herkullisia ilmankin!

IMG_20180707_131925.jpg

IMG_20180707_131942.jpg

Kesäinen salaatti

Tomaattien kylkeen tarvitaan jotain rouskuvaa. Mitäs muutakaan se olisi, kuin herkullinen salaatti. Salaattiin tarvitset seuraavia:

  • kuuden tomaatin hatut
  • puolikas kurkku
  • kolme isoa kourallista vihreää salaattia: pinaattia, rucolaa, jääsalaattia
  • pala vesimelonia
  • kourallinen pensasmustikoita
  • kesäsipulin vartta
  • kastikkeeksi balsamicoa ja oliiviöljyä

Pilko ainekset ja kasaa ne tarjoilukulhooon. Ota reilu annos salaattia lämpimien tomaattien kylkeen ja nauti.

IMG_20180707_130546.jpg

IMG_20180707_130638.jpg

Jos kokeilet reseptiä, niin kuulen mielelläni miltä maistui!

Ihanaa kesäistä viikonloppua!

XOXO

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s