RUOKAA JÄÄKAAPIN JÄMISTÄ

Meillä kaikilla on varmasti erilaiset jääkaapin jämät, niinpä et välttämättä voi kopioida näitä annoksia suoraan oman jääkaappisi jämistä. Voit silti saada inspiraatiota oman arkesi ruokailuun tai ideoita siihen, mihin käyttää nuupahtaneet kasvisten loput jääkaapin vihanneslokerosta.

 

1. Lasipurkissa lilluu muutama fetapala mausteisessa öljyssä.

Kokoa salaatti niistä mitä kaapista löytyy ja lisää fetapalat salaatin päälle. Erillistä salaatin kastiketta et tarvitse, koska mausteöljyä voi käyttää salaatin kastikkeeksi. Jos haluat käyttää ihan kaiken, minkä olet ostanut, laita öljy lasipurkissa vielä takaisin jäkaappiin ja käytä salaatinkastikkeena myöhemmin.

2. Kuivahtaneet porkkanat ja nuupahtaneet kesäsipulit.

Pilko porkkanat paloiksi kesäsipulin sipuliosan kanssa ja lisää joukkoon toki muitakin kasviksia jääkaapin uumenista. Ei haittaa, vaikka ne olisivat jo hieman elämäänsä kyllästyneen näköisiä. Pyörittele ne öljytilkassa, mausta suolalla ja pippurilla ja lykkää uuniin paistumaan.

Kaverina maistuu uunimunakas, kun uunikin on jo valmiiksi kuuma. Voitele uunivuoka, katko pohjalle kevätsipulin varret ja esimerkiksi tomaattia ja kinkkua. Riko kulhoon kananmunia, mausta suolalla ja oreganolla ja kaada kasvisten päälle. Sitten munakas vain uuniin paistumaan.

3. Edellisen päivän tortilloista on jäänyt jauhelihatomaattikastiketta.

Sen voi käyttää esimerkiksi näihin herkullisiin bataattisuupaloihin. Leikkaa bataatti siivuiksi, voitele pinnat öljyllä, ripottele päälle suolaa ja pippuria ja lykkää uuniin paistumaan pehmeiksi. Laita kypsien bataattisiivujen päälle keko jauhelihatomaattimössöä ja siihen päälle vielä raejuustoa tai ihan minkä juuston jämät vain, mitä kaapista löytyy. Näitä voi syödä käsin! Keksin vielä myöhemmin syödä näitä bataattisiivuja guacamolen kera. Tosi hyviä!

IMG_20180723_124532.jpg

4. Kun vihanneslokerossa on kaikkea vain vähän, aina niistä yhdelle hengelle salaatin saa.

Käytä salaateissa rohkeasti tuoreita marjoja ja hedelmiä. Balsamicokastike on ihan best friend niiden kanssa.

IMG_20180707_130536.jpg

Ei mitään tuunattuja ruokakuvia, vaan nälkäisenä ennen ruokailua napattuja. Todellista arkea. Saitko ideoita omaan ruuanlaittoon ja jääkaapin jämien hyödyntämiseen? Onko sinulla jakaa vinkkejä, miten itse hyödynnät oman jääkaappisi jämät ja mitä ne jämät sinun jääkaapissasi on?

Jaa ne meille muillekin kommentoimalla alle.

Aurinkoista päivää!

 

XOXO

 

Lue myös: Täytetyt tomaatit ja kesäinen salaatti

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. NelliL says:

    Meillä hyödynnetään ihan kaikki. Munankuorista lähtien. Joskus menee ruokaan, joskus pesuaineisiin ja erilaisiin ihonhoitojuttuihin. Pyritään siihen, että kompostia ruokitaan välillä mutta ei aina. Blogistani löytyy paljon erilaisia vinkkejä miten hyödyntää jämiä yms.

    Liked by 1 person

    1. Hienoa kuulla! 😊 Ja nyt mua alkoi kiinnostaa, että mitä teet munankuorista? Täytynee käydä vilkaisemassa blogiasi 👍🏻

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s