MUUTOKSIA ELÄMÄSSÄ

Olen jo hehkuttanut muilla somekanavilla siitä, että arkeni sai ihan toisenlaisen suunnan, kun uskalsin luottaa intuitioon ja tehdä muutoksen. Alan nimittäin opiskella – liikunnanohjausta.

Kaikki kävi nopeasti

Olin jo aiemmin kesällä miettiyt, että mitä sitä elämälleen keksisi. Olenhan käsi- ja taideteollisuusalan artesaani ja hyvässä työpaikassa myyjänä ja keittiösuunnittelijana. Hyvinvointi on artesaaniksi valmistumisen jälkeen ollut koko ajan enemmän ja enemmän mukana elämässäni. Olin jo ehtinyt miettiä jonkun ihanan kahvilan tai smoothiebaarin perustamista, työkaverin kanssa olimme jo melkein perustamassa alpakkakahvilaa, jos hyvä paikka olisi löytynyt. Vitsi vitsi, ei ihan melkein! (Mutta jos tiedätte hyvän paikan sellaiselle, niin vihjatkaa kumminkin.)

Olin googlaillut paljon hakusanoilla “opiskelu seinäjoki”, mutta vastaan ei tullut mitään sellaista, mikä olisi sytyttänyt. Personal trainer -opiskelu olisi aina mahdollista työn ohessa, sitäkin mietin, mutta tulin tulokseen, että olen mielummin itse valmennettavana vielä muutaman vuoden. Kohdalleni on osunut niin hyvät personal trainerit, että parempia ei voisi olla. Puhuin opiskelumahdollisuudesta työkaverini kanssa (ei sen alpakkakahvilanaisen, vaan toisen) ja hän sen sanoi, “Miksi et oo hakenut Kuortaneelle? Siellähän voi opiskella kaikkea hyvinvointiin liittyvää”. Kuvittelin, että se on vain huippu-urheilijoiden paikka.

Google auki ja Kuortaneen urheiluopiston opiskelupaikkoja tutkimaan. “Liikunnanohjauksen peruskurssi, vaikuttaa kivalta. Täällä on myös liikunnanohajuksen perustutkinto. Yo-pohjaiseen tutkintoon on vielä mahdollista hakea! Voisinkohan mä hakea, vaikka en ole kirjoittanut ylioppilaaksi, suorittanut vaan lukion kurssit?”

IMG_6023

Innostuksen ja epävarmuuden pompottelemana

Google lauloi taas, kun etsin liikuntaneuvojasta ja tutkinnon pääsykokeista tietoja. Epävarmuus iski, kun luin blogitekstejä ja nettikeskusteluja pääsykokoeista. Epävarmuus iski silloinkin, kun sain muutaman negatiivissävytteisen kommentin mennessäni innostuksissa möläyttämään, että laitoin hakemuksen liikunnanohjauksen tutkintoon. Olin silti todella täpinöissäni! Olinhan kuunnellut intuitiotani ja antanut mahdollisuuden muutokselle, josta olin haaveillut. Minusta tuntui heti, että tämä on se juttu! Onneksi en kuunnellut liikaa järjen ääntä. Tein silti laskelmat, kun tulotaso tippuu, että en aivan puille paljaille jää.

Loppujen lopuksi olin sitä mieltä, että ennemmin teen pienemmällä toimeentulolla sellaista asiaa, josta nautin täysillä ja saan säännöllisemmän arjen, kuin jatkaisin toimeentulonturvassa kiinni nykyistä arkeani, johon kaipaan joka tapauksessa jotain muutosta. Inspiroivat ihmiset ympärilläni, motivaatiovideot ja Rhonda Byrnen kirjat ovat omalta osaltaneet edistäneet sitä, että uskallan tehdä päätöksiä intuitioon luottaen, enkä jää roikkumaan toimeentulon turvaan.

Sain kutsun pääsykokeisiin ja arvatkaa sainko sen jälkeen nukuttua! Jännitti ihan törkeästi ja kun ajoin urheiluopiston pihaan, niin jännitys tuntui vatsanpohjassa saakka. Sain hyvän kommentin, että “saat ainakin ilmaisen treenin, vaikka et pääsisikään sisään” ja sillä ajatuksella menin, että teen parhaani ja haastan itseäni menemällä epämukavuusalueelle. Todella!

IMG_6021

Onnea opiskelupaikasta

Pääsykokeissa jouduin heti ensimmäisessä tehtävässä epämukavuusalueelle. Jenkkaa ja jotain muuveja vielä siihen päälle. Sama vielä hyppynarulla. Apua! Tiedän kyllä, että opiskelujen aikana joudun todella paljon hyppimään epämukavuualueelle, mutta tiedän myös sen, että kehitys tapahtuu juuri siellä epämukavuusalueella.

Pääsin siis kouluun sisään! Odotan todella paljon sitä, mitä kaikkea tulen kahden vuoden aikana oppimaan, kuinka kehityn ja millaisiin ihmisiin pääsen tutustumaan ja kuinka kivaa meillä tulee olemaan! Tulevana maanantaina starttaa opiskelut. Tämä tuli itsellenikin sen verran nopeasti, että työpaikallakaan ei ehditty varautumaan lähtööni. Teen muutaman viikon vielä töitä ja pääsen kouluun parina päivänä viikossa. Syyskuun alussa aloitan opiskelut kokoaikaisesti.

Oletko sinä opiskellut liikunnanohjausta? Millaista se oli mielestäsi? Kiinnostaisiko tietää, että mitä me koulussa tehdään? Instastoorien puolella tulen varmasti kertomaan fiiliksiä heti ensimmäisen päivän jälkeen, mutta saa laittaa kysymyksiä aiheeseen liittyen, jos on jotain mikä kiinnostaa, niin kokoan niistä aivan oman postauksen.

Hyvää viikonloppua!

 

XOXO

Kuvat: Marika Rantala

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s